• All
 • Aktivitete
 • Erasmus
 • FBM
 • FBU
 • FEA
 • FMV
 • FSHP
 • Marreveshje
 • Njoftime
 • UBT
 • Video

Erasmus TUSCIA

Në kuadër të projektit Erasmus + International Credit Mobility, midis Universitetit të Tuscias në Viterbo, Itali dhe Universitetit Bujqësor të Tiranës, shpallet thirrja për aplikime për shkëmbim studentësh, për vitin 2021-2022.

Për t’u bërë pjesë …

Njoftim në kuadër të PROGRAMIT KOMBËTAR TË PRAKTIKAVE TË PUNËS

Të dashur studentë dhe ish-studentë të UBT, ju bëjmë me dije se në kuadër të PROGRAMIT KOMBËTAR TË PRAKTIKAVE TË PUNËS, Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural (MBZHR) dhe njësitë në varësi të saj (Agjenci, drejtori etj.), kërkon 147 praktikantë s…

Thirrje për aplikim në Programin Horizon Europe 2021-2022

Në kuadër të Programit të BE Horizon Europe për Kërkimin – Shkencor dhe Inovacionin, Universiteti Bujqësor i Tiranës ju fton të aplikoni me projekt-propozimet tuaja duke ju dhënë mundësinë të gjithë aplikantëve të fuqizojnë kapacitetet kërkimore, akad…

Shpallje e vendit vakant administrator në njësitë kryesore dhe miratimin e kritereve për kualifikim

Bordi i Administrimit, mbështetur në nenin 49 dhe 53 në Ligjin Nr. 80/2015, datë 22.7.2015, “Për arsimin e lartë dhe kërkimin shkencor në institucionet e arsimit të lartë në Republiken e Shqipërisë”, nenin 19 dhe 23 të Statutit të Universitetit Bujqësor të Tiranës

Bursa të Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU)

Kualifikim pasuniversitar në fushën e mjedisit.
Dëshironi të shkoni në Gjermani dhe të punoni për një temë të aplikuar në lidhje me mjedisin?
Deshironi të mësoni gjermanisht dhe të bëheni pjesë e një rrjeti ndërkombëtar?
Atëherë aplikoni për një bursë-DBU!

UBT nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me universitetin turk të Afyon

Një delegacion nga stafi akademik i Universitetit të Afyon Kocatepe në Turqi vizitoi sot Universitetin Bujqësor të Tiranës me ftesë të këtij të fundit, në kuadër të zbatimit të programit Erasmus. Delegacioni i përfa…

Erasmus+ Workshop

Universiteti Politeknik i Tiranës në bashkëpunim me Universitetin e Burimeve Natyrore dhe Shkencave të Jetës në Vienë do të organizojnë një Workshop në datat 12-13 Korrik.
Tema që do të trajtohet do të jetë rreth “Menaxhimit të qëndrueshëm dhe te or…

Erasmus+ në Universitetin e Shkencave të Jetës në Pragë

Universiteti Bujqësor i Tiranës njofton të gjithë studentët e Fakultetit te Ekonomisë dhe Agrobiznesit ne nivel master dhe PhD të apikojnë në shkëmbimin e studentëve me Universitetin e Shkencave të Jetës në Pragë, Çeki.
Për të aplikuar studentët duhet të përgatisin këto dokumente:Universiteti Bujqësor i Tiranës njofton të gjithë studentët e Fakultetit te Ekonomisë dhe Agrobiznesit ne nivel master dhe PhD të apikojnë në shkëmbimin e studentëve me Universitetin e Shkencave të Jetës në Pragë, Çeki.
Për të aplikuar studentët duhet të përgatisin këto dokumente

Shkollë Verore – online

Universiteti Bujqësor i Tiranës fton të gjithë studentët e Fakultetit të Mjeksisë Veterinare të aplikojnë në Shkollën Verore e cila organizohet nga Fakultetit i Mjeksisë Veterinare, Skopje.

Studentët do të kenë mundësi të ndjekin online në datat 2…

Video prezantuese për programet e studimit në biologji marine dhe akuakulturë në UBT

Njihuni me programet studimore në biologji marine dhe akuakulturë, një degë apo profil që është edhe e ardhmja e “Ekonomisë blu’’ në Shqipëri. Departamenti i akuakulturës dhe peshkimit në UBT ofron një sërë programesh për të rinjtë që dëshirojnë të profilizohen në këtë universitet dhe mbi të gjitha, do të kenë një të ardhme të sigurtë.

OFERTË - PUNE

Universiteti Bujqësor i Tiranës shpall 1 (një) vend pune për personel akademik pranë Fakultetit të Shkencave Pyjore.

Konkursi do të zhvillohet në godinën e Rektoratit, në sallën e mbledhjeve të Rektoratit, në datë 26.07.2021 në orën 10:00.

Të i…

Mundësi studimi në Administrim Biznesi - online

Grupi i edukimit në Holandë është një institucion arsimor në proçes akreditimi që ndihmon të rinjtë të marrin aftësi praktike për t’u përgatitur për fillimin e karrierës së tyre duke u përgatitur për tregun e punës si edhe për të krijuar një rrjet pr…

OFERTË - PUNE

Universiteti Bujqësor i Tiranës shpall 2 (dy) vende pune për personel akademik pranë Fakultetit të Shkencave Pyjore.
Konkursi do të zhvillohet në godinën e Rektoratit, në sallën e mbledhjeve të Rektoratit, në datë 19.07.2021 në orën 12:00.

Të interesuarit duhet të dërgojnë dokumentacionin e nevojshëm në Drejtorinë e Burimeve Njerëzore dhe Shërbimeve Juridike

Informim në lidhje me konkursin e "Ideve të biznesit"

Përmes këtij konkursi ne synojmë të kontribuojmë në vetëpunimin e studentëve duke ofruar mbështetje për ata që kanë dëshirë dhe vullnet për të ndërtuar biznesin e tyre, si më poshtë:

 • Grant deri në 5000 euro (për …

Discover Erasmus+ in Poland!

ERASMUS+ is the European Union Programme for the period 2014-2020 which offers a number of opportunities for higher education students, doctoral candidates and staff from around the world. ERASMUS+ aims to help individual learners acquire skills, to support their professional development and deepen their understanding of other cultures.

UBT HAP STUDIMET PËR KURSIN PILOT TË “AGJENTIT T Ë ZHVILLIMIT LOKAL”

UBT HAP STUDIMET PËR KURSIN PILOT Të “AGJENTIT T Ë ZHVILLIMIT LOKAL”

Bashkëpunim shkencor ndërmjet

Universitetit Bujqësor të Tiranës (UBT)

dhe

Istituto Superiore Internazionale Salesiano di …

Dita e hapur në UBT

Me kënaqësi ftojmë stafin  e Universitetit Bujqësor të Tiranës, të marrin pjesë në “DITA E HAPUR NË UBT”, që organizohet nga Universiteti ynë më        

30 Qershor 2021, në mjediset e Kampusit të UBT

3 BURSA PËR NË UNIVERSITETIN GEISENHEIM NË KUADËR TË PROJEKTIT ERASMUS+ ICM

Në kuadër të projektit Erasmus+ ICM midis Universitetit Geisenheim, Gjermani dhe Universitetit Bujqësor të Tiranës, shpallet thirrja për aplikime për Shkëmbim Studentësh. Janë 3 bursa për një vit të plotë akademik, që fillon në mesin e Tetorit 2021 d…

Universiteti Bujqësor i Tiranës renditet për herë të parë në listën e 350 universiteteve më të mira nga vendet Evropiane në Zhvillim dhe Azinë Qendrore (EECA). "QS EECA University Rankings 2021"

Universiteti Bujqësor i Tiranës, për herë të parë renditet në 350 Universitetet më të mira në vendet Evropiane në Zhvillim dhe Azinë Qendrore. (EECA).

“QS EECA University Rankings 2021”

Kjo renditje e Universitetit Bujqësor te T…

Shkollë Verore në Wroclaw

Universiteti Bujqësor i Tiranës njofton se Universiteti i Shkencave të Mjedisit dhe Jetës në Wroclaw (UPWr) do të zhvillojë një Shkollë Verore mbi Shkencat Natyrore.

Kjo mundësi është për studentët e vitit të fundit master të cilët dëshirojnë të a…

Banka e Shqipërisë hap konkursin "Çmimi I guvernatorit për diplomën më të mirë 2021"

Banka e Shqipërisë ashtu si çdo vit, ka hapur konkursin “Çmimi i guvernatorit për diplomën më të mirë 2021”. Në këtë konkurs BSH fton të gjithë studentët të diplomuar brenda dhe jashtë vendit gjatë periudhës tetor 2020- shtator 2021, të konkurojnë m…

Master Ekzekutiv

Master Ekzekutiv në “Planifikim dhe zhvillimi ekonomik territorial i zonave rurale”.
Kjo diplomë e ciklit të tretë të studimeve (niveli i 8 kualifikimit sipas Kornizës shqiptare të kualifikimeve) i drejtohet të gjithë ekonomistëve, juristëve, eksper…

KURS KUALIFIKIMI PROFESIONAL PER “AGJENT I ZHVILLIMIT LOKAL”

VIS Albania sё bashku me Universitetin Bujqёsor tё Tiranёs dhe ISRE – Instituti i Lartё Ndёrkombёtar Salezian pёr Kёrkim Edukativ nё bashkёpunim me IUSVE – Instituti Universitar Salezian i Venecias, organizojnё eventin e PREZANTIMIT TË KURSIT TË KUAL…

CEEPUS - Bursa për studentët

Universiteti Bujqësor i Tiranës njofton studentët e Fakultetit të Mjeksisë Veterinare, Fakultetit të Bujqësisë dhe Mjedisit si edhe të Fakultetiti të Bioteknologjisë dhe Ushqimit të aplikojnë për bursat që ofron CEEPUS në Universitetet:


Shkollë Verore në Rzeszow

Universiteti Bujqësor i Tiranës fton të gjithë studentët e Fakultetit të Bioteknologjisë dhe Ushqimit të aplikojnë në Shkollën Verore, Poloni.

Studentët duhet të regjistrohen në https://www.ceepus.info/ si ed…

UBT inauguron Zyrën e Projekteve

Universiteti Bujqësor i Tiranës inauguroi zyrën e Projekteve, një tjetër mundësi e ideuar dhe projektuar në dobi të studentëve të këtij universiteti shumë të rëndësishë…

Shkolla Verore e Bioekonomisë – Online

American Farm School fton të gjithë studentët për të marrë pjesë në Shkollën e 3-të Verore që do të organizohet ΟΝLINE dhe FALAS nga 6 deri më 10 shtator 2021.

Në programin e Shkollës Verore studentët do të kenë mundësi të:

 • Njhen me t…

Konkurs për studentët “Climate Adaptation in Food Systems”

Wageningen University & Research (WUR), së bashku me GAIN, CCAFS, IAAS dhe CSAYN, fton studentët e Universitetit Bujqësor të Tiranës të bashkohen në Rrugën e Inovacionit QING të Konkursit për Përshtatjen e Klimës në Sistemet Ushqimore.

  <...

Takimi inagurues i projektit “ERASMUS PLUS International Credit Mobility, Project n. 2019-1-IT02-KA107-061718”, ndermjet Universitetit te Molise Itali dhe Universitetit Bujqesor te Tiranes

ERASMUS PLUS International Credit Mobility                Project n. 2019-1-IT02-KA107-061718

Virtual Kick-Off Meeting             Campobasso – June 8, 2021 – 10.00 a.m

 

10.00   G

Shkollë Verorë Ndërkombëtare “Food Safety and Healthy Living”

Universiteti Bujqesor i Tiranës i bën thirrje të gjithë studentëve Master të Fakultetit të Bioteknologjisë dhe Ushqimit se Transilvania University of Brasov, Rumani në bashkëpunim me universitete të tjera europiane do të zhvillojnë edicionin e vitit …

Njoftim për konsultime, Fakulteti i Ekonomisë dhe Agrobiznesit

Në zbatim të Urdhërit të MASR, Urdhërit të Rektorit të UBT-së si dhe duke konsideruar specifikat e FEA-s, Dekanati në mbledhjen e tij të radhës të datës 24.05.2021 vendosi:

Njoftim për konsultime, Fakulteti i Bujqësisë dhe Mjedisit

Në datën 31/05/2021 të gjithë studentët do të kthehen në auditor për të vazhduar me konsultimet (praktikat/seminaret), të cilat do të realizohet gjatë 3 javëve duke filluar nga data 31/05/2021-18/06/2021

Studime në nivel Master, Justus Liebig University Giessen

Universiteti Justus Liebig në Gjermani fton studentët të aplikojnë për studime master online “Sustainable Transition” i cili do filloj në sezonin dimëror 2021/2022.

Programi dy-vjeçar përqendrohet në hartimin e qëndrueshëm të proceseve të transfor…

Shkollë verore në Universitetin Novi Sad, Serbi

Universiteti në Novi Sad fton studentët të aplikojnë për bursa rreth shkollës verore “Ecosystem Services Within an Agricultural Landscape” që do të zhvillohet 5-9 Korrik 2021, në Serbi.

Dokumentët e nevojshëm për aplikim:

 • Një CV

Universiteti Bujqësor i Tiranës fton studentët në "Klubin e Debatit"

Junior Achievement of Albania (JAA) në bashkëpunim me Universiteti Bujqësor i Tiranës (UBT) po implementon programin “Debating Economics”, i cili synon të edukojë të rinjtë Shqiptarë, aftësitë e mendimit kritik, hulumtimit, përgatitjes dhe prezantimi…

Konkursi i Forumit Rinor 2021

Rome MED Mediterranean Dialogues 2021 shpall edicionin e tretë të “Youth Forum Contest – Green and sustainable solutions for the future

Qëllimi i konkursit është t’u jap të rinjve të rajonit Mesdhetar një shans për të prezantuar …

Njoftim fituesi

Nr.1: Departamentit të Shkencave Agronomike, në Fakultetin e Bujqësisë dhe Mjedisit
 
Në përfundim të konkursit të zhvilluar për pozicionin personel akademik në kategorinë Lektor pranë Departamentit të Shken…

Pozicion vakant në BOKU, Vienna

Universiteti i Burimeve Natyrore dhe Shkencave të Jetës në Vjenë ka hapur thirrje për pozicionin vakant si Postgraduate Research Associate.

Orët e punësimit: 30 orë në javë

Kohëzgjatja e punësimit: 1st of October 2021 – 30th

3rd International Conference on Agriculture and Life Sciences

3rd International Conference on Agriculture and Life Sciences

1-3 November 2021,

Agricul…

Creative Business Cup Albania

Universiteti Bujqësor i Tiranës njofton të gjithë studentët të cilët kanë një ide biznesi që të marrin pjesë në konkursin Creative Business Cup.

Fituesi i kompeticionit do të ketë mundësinë të marrë pjesë në konkursin ndërkombëtar Creative Busines…

Konkurs për studentët e Bioteknologjisë dhe Ushqimit

The European Federation of Food Science and Technology (EFFoST) po kërkon studentët më të mirë në shkencën dhe teknologjinë e ushqimit. Ky çmim është një mu…

Bursa 6 mujore për studentët e UBT nga Copernicus Berlin, Gjermani

Universiteti Bujqësor i Tiranës njofton studentët se COPERNICUS BERLIN ka hapur aplikimet për bursat International Excellence Scholarship (IES) në Berlin, Gjermani për një periudhë 6 mujore.

Për të marrë pjesë në aplikim, ju lutem…

Bursa për Post-Doktoraturë nga Universiteti Jaén, Spanjë

Universiteti i Jaén (Spanjë) është i gatshëm të presë aplikantë post doktoraturë MSCA-PF 2021 sipas pozicioneve të mëposhtme të mundshme në UJA:

17/05/2021

Universiteti Bujqësor i Tiranës shpall thirrjen për të aplikuar në shkollën verore në Slloveni

Shkolla Verore e Biosigurisë do të zhvillohet nga 31 gusht deri më 4 shtator 2021 në Ljubljana, Slloveni.

I drejtohet studentëve veterinarë që duan të përmirësojnë njohuritë e tyre të aplikuara për biosigurinë në ushtrime praktike.

Pas përfundi…

Universiteti Bujqësor i Tiranës shpall thirrjen për të aplikuar në shkollën verore në Rumani

Universiteti Bujqësor i Tiranës shpall thirrjen për të aplikuar në shkollën verore në Rumani për studentët universitarë nga mjekësia veterinare, biologjia dhe ekologjia. Të gjitha aktivitetet do të zhvillohen në terren, në një nga mjediset më të pace…

Thirrje për aplikim në programin TIR 2.0

TIR 2.0 ofron një program të integruar me mbështetje konkrete teknike dhe financiare, për të zhvilluar projektet individuale si dhe për t’i aplikuar ato, përgjatë dhe pas periudhës së studimit në fushën e shkencave të aplikuara.

Thirrja është e ha…

Thirrje për aplikim në “Konkursin Kombëtar të Punimeve Kërkimore”

AADF nërpërmjet projektit CleanScore ka ndërmarrë iniciativën për të zhvilluar “Konkursin Kombëtar të Punimeve Kërkimore”.

Pjesëmarrja në këtë konkurs është e hapur vetëm për studentët që ndjekin aktualisht një program studimi në Universitetin Buj…

Konferenca e tetë ministrore e pyjeve të Evropës

U zhvillua në Bratislavë në prill të këtij viti (14 – 15 prill) Konferenca e Tetë Ministrore e Pyjeve të Evropës e cila adresoi  çështje me rëndësi më të lartë politike në lidhje me sfidat aktua…

Ditë e Hapur Virtuale nga Universiteti i Tuscia-s, Viterbo, Itali

Universiteti i Tuscia, i cili ndodhet në zemër të Italisë, organizon një Ditë të Hapur virtuale kushtuar profesorëve, studentëve, studiuesve dhe akademikëve nga vendet e Ballkanit në 29 Prill 2021 në 16:00 – 17:00. Kjo do të jetë një mundësi e shkëlq…

Ofertë pune ”Lektor” në Departamentin e Shkencave Agronomike, pranë Fakultetit të Bujqësisë dhe Mjedisit

Universiteti Bujqësor i Tiranës shpall 1 (një) vende pune për personel akademik pranë Fakultetit të Bujqësisë dhe Mjedisit…

Ofertë pune ”Asistent-Lektor” në Departamentin e Mbrotjes së Bimëve, pranë Fakultetit të Bujqësisë dhe Mjedisit

Universiteti Bujqësor i Tiranës shpall 1 (një) vende pune për personel akademik pranë Fakultetit të Bujqësisë dhe Mjedisit…

Thirrje për aplikim për shkëmbim studentësh midis “Pamukkale University” në Turqi dhe Universitetit Bujqësor të Tiranës

Në kuadër të projektit Erasmus + “Credit Mobility”, midis “Pamukkale University” në Turqi dhe Universitetit Bujqësor të Tiranës…

Thirrje për Programin e Profesorëve Vizitorë nga Universiteti i Torinos

Universiteti i Torinos nxit programe ad hoc për të tërhequr Profesorë Vizitorë ndërkombëtarë në të gjitha fushat shkencore.

Për vitin akademik 2021-2022 UniTO ofron 104 pozicione për anëtarët e fakultetit nga universitetet e BE-së dhe jo-BE-së të …

Java Ndërkombëtare Online 2021 nga Universiteti Mendel

 

Universiteti Mendel në Brno ka kënaqësinë t’ju ftojë në Javën Ndërkombëtare pranverore ONLINE 2021, e cila do të zhvillohet nga 26 deri më 30 Prill 2021.

IW 2021 do t’u japë pjesëmarrësve një mundësi unike për të mësuar …

Grant Programme 2021-2022

 

The International Visegrad Fund (IVF) dhe European University Institute (EUI) po fillojnë së bashku një program të ri granti për studiues pasuniversitarë. Kandidatët që mund të aplikojnë:

Bursa për studentë nga Universiteti i Torinos

Universiteti i Torinos ofron bursa për studentët ndërkombëtarë që janë regjistruar në vitin e parë të një programi diplomë pasuniversitare në 2021-2022. Kandidatët duhet të plotësojnë kriteret e mëposhtme:

 • Mbajtja e një kualifikimi të ma…

Bursa nga Universiteti Jaén për Kërkues Shkencor

Në kuadër të Programit Marie Sklodowska-Curie Actions MSCA, pjesë e Horizon Europe ju lutem gjeni si më poshtë ofertën Hosting nga Universiteti Jaén (Spanjë), të cilët mirëpresin kërkues shkencor, që planifikojnë të aplikojnë për Post Doktoraturë në …

Leksionin on-line me temë “Chlamydial and Enzootic Abortion of Ewes”, nga Fakultetit të Mjekësisë Veterinare, Dublin, Irlandë

Në datë 15 Prill 2021, nga ora 09:30 deri 10:30 Prof Bryan Markey i Fakultetit të Mjekësisë Veterinare, Dublin, Irlandë, në bashkëpunim me Prof Xhelil Koleci, do të realizojë on-line leksionin me temë “Chlamydial and Enzootic Abortion of Ewes”…

Bursa studimi në Indi për studentët e Universitetit Bujqësor të Tiranës

Indian Council for Cultural Relations (ICCR) që i përket Qeverisë së Indisë, ofron bursa për vitin akademik 2021-22 për studentët e Universitetit Bujqësor të Tiranës.

Ambasadori i Bashkimit Evropian në Shqipëri, z. Luigi Soreca vizitoi sot Universitetin Bujqësor të Tiranës

Ambasadori i Bashkimit Evropian në Shqipëri, z. Luigi Soreca vizitoi sot Universitetin Bujqësor të Tiranës ku u mirëprit nga Rektori i këtij institucioni, Prof. Dr. Fatbardh Sallaku dhe stafi drejtues i tij, me të c…

Konkursi i Studentëve FED invest _ UBT 2021

Në zbatim të Marrëveshjes së Bashkëpunimit midis Universitetit Bujqësor të Tiranës dhe FED Invest, të dy institucionet…

Ambasadori slloven vizition UBT

Ambasadori slloven në Shqipëri Peter Japelj i shoqëruar nga zëvendësambasadorja sllovene Milena Radenković, vizituan disa nga ambientet e Universitetit Bujqësor të Tiranës dhe zhvilluan një takim miqësor me stafin d…

UBT firmos marrëveshje bashkëpunimi me ISUV e AKVMB. Ministrja Ekonomi mbështet Universitetin Bujqësor të Tiranës

UBT firmosi sot marrëveshje bashkëpunimi me ISUV dhe AKVMB në praninë edhe të ministres së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Milva Ekonomi. Marrëveshjet respektive synojnë të strukturojnë dhe të krijojnë hapësira bash…

Projektet kombëtare të kërkimit dhe të zhvillimit (PKKZH) 2021-2023

Kritere të përgjithshme për aplikim:

1. Projekt – propozimi duhet të vijë nga një Institucion i Arsimit të Lartë ose Institucion në përputhje me fushat prioritare dhe sipas kërkesave të udhëzuesit përkatës të PKKZH (shiko Udhëzuesin për pro…

UBT zgjeron fushat e bashkëpunimit. Nënshkruan marëveshje me Universitetin e Gjilanit.

Universiteti Bujqësor i Tiranës dhe Universiteti “Kadri Zeka’’ në Gjilan firmosën sot një marrëveshje bashkëpunimi mes tyre. Nëpërmjet marrëveshjes palët u dakordësuan në përcaktimin e fushave dhe gjetjen e mënyrave të bashkëpunimit, hapësira dhe pro…

Universiteti i Padovës hap thirrje për STAR GRANTS ku synon financimin e projekteve individuale dy-vjeçare të kërkimit

Aplikimet mund të paraqiten në çdo fushë të kërkimit ku kandidatët mund të propozojnë një projekt në një nga 27 fushat e kërkimit shkencor, të cilin Unipd e grupon në tre fusha makro që korrespondojnë me tre fushat kërkimore ERC (PE: Shkencat Fizike …

Universiteti Bujqësor i Tiranës njofton për shprehje interesi "EIT Food Seedbed 2021- free-of-charge program supporting innovative agri-food startups"

Kjo iniciativë organizohet nga European Institute of Innovation and Technology – The Food sector(EIT Food), Institucion i rëndësishëm i Bashkimit Europian, pjesë e strukturës organizative Horizon 2020.

EIT Food Seedbed mbështet sipërmarrësit aspir…

EURAXESS - 2021, Thirrje për kandidatët e interesuar për të aplikuar për një Bursë Postdoktorature MSCA në fusha të ndryshme kërkimore me Universitetin e Maribor, Slloveni

Në kuadër të Programit Marie Sklodowska-Curie Individual Fellowships (MSCA-IF), e cila fianancon Post-Doktoraturë, ju lutem gjeni si më poshtë thirrjet e hapura për të pritur kërkues shkencor nga Universiteti Maribo…

Orari i mësimit, semestri i dytë, viti akademik 2020-2021

Bashkëngjitur do të gjeni orarin e mësimit, semestri i dytë, viti akademik 2020-2021…

UBT dhe UET nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

Universiteti Bujqësor i Tiranës nënshkroi më 10 mars 2021 një marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin Europian të Tiranës në kuadër të zhvillimit të mëtejshëm të …

Master XIV në Rritjen e Ullirit dhe Teknologjinë e Vajit

Hapen aplikimet master për studentët e Universitetit Bujqësor në rritjen e ullirit dhe teknologjinë e vajit i cili organizohet nga Universiteti i Kordobës, Spanjë në bashkëpunim me Këshillin Ndërkombëtar të Ullirit (International Olive Council – IOC)…

Thirrje për aplikim nga FMV

Fakulteti i Mjekësisë Veterinare në Universitetin Bujqësor të Tiranës njofton të interesuarit për zhvillimin e një trajnimi online me titull “Master ndërkombëtar në ushqimin e kafshëve’’. Trajnimi do të zhvillohet në shtator të këtij viti nga Institu…

Vizitë monitoruese për ndërtimin e kapaciteteve për arsimin e lartë në projektin BESTSDI

Si pjesë e strategjisë së monitorimit të Agjencisë së projekteve Erasmus + CBHE, Zyra Kombëtare Erasmus +, në Shqipëri e përfaqësuar nga Ada Ramaj, koordinatore e NEO; Erida Curra, pjesë e stafit NEO dhe Oltion Pengu, ekspert, zhvilluan një vizitë mo…

Thirrja e dytë e konferencës "BGIC-2021" në datat 20 – 21 maj

Bashkëngjitur do të gjeni thirrjen për konferencën ndërkombëtare “Bioteknologjia dhe Gjenetika – zhvillimet dhe sfidat e së ardhmes”…

UBT firmos marrëveshje bashkëpunimi me SH.K.K. FED Invest

U nënshkrua më 2.3.2021 në ambientet e Universitetit Bujqësor të Tiranës marrëveshja e bashkëpunimit ndërmjet këtij të fundit dhe SH.K.K. FED Invest.

Universiteti Bujqësor i Tiranës lancon portalin e parë informues mediatik në fushën e bujqësisë UBgreen.al

Kjo platformë, jo vetëm informuese me lajmet dhe risitë e fundit, por edhe me materiale…

Draft-programe për thirrjet e Programit “Horizon Europe 2021-2027”

Këto draft- programe shumë shpejt do të kthehen në Thirrje për projekte. Kushdo që është i interesuar, mund të nisë përgatitjet sipas fushave respektive që paraqiten në dokumentet bashkëngjitur.

Kliko këtu për të shkarkuar versionin në anglisht “W…

Takimi i komitetit drejtues të programit “Horizon Europe”

Prezantim me konkluzione të një takimi të komitetit drejtues të programit “Horizon Europe” mbi konfigurimin strategjik të këtij programi.

19/02/2021

Shtyrja e datës së provimit të modulit "Terminologji mjekësore" K.I, Fakulteti i Mjekësisë Veterinare

Për shkak të situatës së krijuar nga moti i ftohtë dhe vështirësitë që janë shfaqur si pasojë e kësaj në qarkullimin rrugor në disa…

Organizimi dhe masat për sezonin e provimeve të semestrit të parë, për vitin akademik 2020-2021

Bashkëngjitur do të gjeni Urdhër Nr. 10, datë 12.02.2021 “Për organizimin dhe masat për sezonin e provimeve të…

Rregullore për zhvillimin e provimeve online për vitin akademik 2020-2021

Bashkëngjitur do të gjeni “Rregulloren për zhvillimin e provimeve online për vitin akademik 2020-2021”, miratuar me Vendim…

Grafiku i provimeve, viti akademik 2020-2021

Bashkëngjitur do të gjeni grafikun e provimeve, semestri i parë, viti akademik 2020-2021…

Zhvillimi i provimeve të sezonit të dimrit, viti akademik 2020-2021

Mbështetur në nenin 3, pika 2, germa a, e  Ligjit nr. 80/2015 “Për arsimin e lartë dhe kërkimin shkencor në institucionet e …

Trajnim online: “Si të shkruajmë një artikull shkencor të suksesshëm’’

Fakulteti i Mjekësisë Veterinare, Universiteti Bujqësor i Tiranës, në bashkëpunim me Prof. Burim Ametaj (Editor-in-Chief journal “Dairy”, 4-10G Agriculture/Forestry Centre, Department of Agricultural, Food and Nutritional Science, University of Alber…

Mundësi burse Erasmus Mundus

Universiteti Bujqësor i Tiranës njofton të interesuarit për mundësi burse Erasmus Mundus, të 2 programeve International MSc në Universitetin Ghent, Belgjikë:

 • International Master of Science in Rural Development (IMRD): https://www.imrd.u…

Bursa FAO për Nivelin Master në Hungari

Fakulteti i Bujqësisë dhe Mjedisit pranë UBT njofton se Zyra e Rajonale e FAO për Evropën dhe Azinë Qendrore ofron Bursa për Nivelin Master në Hungari pranë universitetit Szent István University.

Bursat janë në drejtimet e studimit

 1. Pr…

Trajnim 15 javor për rritjen dhe menaxhimin e derrave

Fakulteti i Mjekësisë Veterinare njofton se nga datat 06 Shtator- 15 Dhjetor 2021, Aeras Training International në Barneveld, Holland organizon trajnim 15 javor për rritjen dhe menaxhimin e derrave. Ky kurs ofron mundësi për bursa. Ftohen stafi akade…

Program studimi Dual – Studime dhe praktikë profesionale në bujqësi dhe sigurinë ushqimore

Projekti Erasmus+
DUAL CURRICULA – Study and work practice in agriculture and food safety (DualAFS) – Studime dhe praktikë profesionale në bujqësi dhe sigurinë ushqimore.

Studime universitare sipas sistemit DUAL gjerman, ku kombi…

Bazë Didaktike Eksperimentale me makina CNC

Laboratori  Didaktik-Eksperimental i përpunimit të drurit, që ndodhet pranë Fakultetit të Shkencave Pyjore, mundëson realizimin e kampionëve të ndryshëm që do të përdoren gjatë eksperimenteve. Për këtë arsye, ky lab…

Bursa për kurse të gjuhës gjermane

Njoftim për kurse të gjuhës gjermane për studente/ë dhe staf akademik në Bavari gjatë verës 2021, përcjellë nga Instituti Gëte (Goethe) në Shqipëri.

 

Instituti Gëte (Goethe) në Shqipëri bën me dije se of…

Trajnimi 10-ditor “One health”/ “Një shëndet’’ nga CIHEAM IAM (Mediterranean Agronomic Institute of Zaragoza)

Fakulteti i Mjekësisë Veterinare njofton se CIHEAM IAM (Mediterranean Agronomic Institute of Zaragoza) organizon nga data 15-24 mars trajnimin me temë: ‘’Një qasje shëndetësore për zbulimin e hershëm dhe reagimin e …

Ditë e Hapur Virtuale për Studentët Shqiptarë nga UNITUS

Universiteti i Tuscia-s, Viterbo, Itali do të organizojë “Ditën e Hapur Virtuale’’ të dedikuar posaçërisht për studentët shqiptarë në datë 26 Janar 2021 ora 15:00-17:00.

Një aktivitet i tillë do të ishte një …

Masteri Ekzekutiv në “Planifikim dhe zhvillim ekonomik territorial i zonave rurale’’, një mundësi e mirë për shumëkënd

Nisin sot studimet për Masterin Ekzekutiv “Planifikim dhe zhvillim ekonomik territorial i zonave rurale”, një ide e konkretizuar suksesshëm nga Fakulteti i Ekonomisë dhe Agrobiznesit, Universiteti Bujqësor i Tiranës.  Në konferencën e organizuar një …

Mundësi pjesëmarrjeje në Programin Virtual Ndërkombëtar (VIP)

Universiteti Justus Liebig (JLU) në Giessen duke qënë një nga universitetet partnere të Universitetit Bujqësor të Tiranës…

FEA hap studimet në Masterin Ekzekutiv (ME) në “Planifikimi dhe zhvillimi ekonomik territorial i zonave rurale”

Universiteti Bujqësor i Tiranës, Fakulteti i Ekonomisë dhe Agrobiznesit, hap në vitin akademik 2020- 2021, Masterin Ekzekutiv në “Planifikim dhe zhvillimi ekonomik territorial i zonave rurale”. Kjo diplomë e ciklit të tretë të studimeve (niveli i 8 k…

UBT vendos shtyrjen e sezonit plotësues të provimeve në kuadër të masave të marra në parandalimin e përhapjes së pandemisë shkaktuar nga Covid-19

Në mbështetje me Ligjin Nr. 80/2015 “Për Arsimin e Lartë dhe Kërkimin Shkencor në Institucionet e Arsimit të Lartë në…

Thirrje Interesi për Ekspertizën e jashtme në “Studim i qendrueshmërisë dhe impaktit të projektit” në kuadër të projektit “ADRINET”

Në kuadër të partneritetit në projektin “ADRINET”, – financuar nga Interreg IPA CBC Italy-Albania-Montenegro 2014-2020…

Thirrje Interesi për Ekspertizën e jashtme në “Asistencë në monitorim dhe procedurat përmbyllëse të projektit” në kuader të projektit “ADRINET”

Në kuadër të partneritetit në projektin “ADRINET”, – financuar nga Interreg IPA CBC Italy Albania-Montenegro 2014-2020…

Shpallet thirrja për aplikime për Shkëmbim Studentësh në kuadër të projektit Erasmus+"Credit Mobility" për Semestrin e dytë 2020-2021

Në kuadër të projektit Erasmus + “Credit Mobility”, midis “Pamukkale University” në Turqi dhe Universitetit Bujqësor…

Një jetë në shërbim të shkencës e arsimit…

Lamtumirë, Profesor Selim Luku

 

Trishtimi po na kaplon këto kohë kovidiane,…

Universiteti Bujqësor i Tiranës siguron akses në bibliotekën digjitale JSTOR

Universiteti Bujqësor i Tiranës siguron akses në bibliotekën digjitale JSTOR përmes mbështetjes nga AADF dhe CleanScore.

ADF dhe CleanScore, financojnë një nismë të re nëpërmjet marrëveshjes së abonimit në JSTOR për Universitetin e Tiranës, Univer…

Shtyhet thirrja për Aplikime në Programin Master Erasmus Mundus MEDfOR deri në 31 Janar 2021 !!!

Masteri në Pylltari Mesdhetare dhe Menaxhimit të Burimeve Natyrore (MEDfOR) është një program ndërkombëtar…

Studentët e ciklit të dytë të studimeve që plotësojne kriteret për reduktim nga tarifa e shkollimit me 50%

Njoftohen të gjithë studentët e ciklit të dytë te studimeve (Master Shencor dhe Master Profesional), që plotësojnë kriteret…

Ndërtimi i Kapaciteteve për Transferimin e Teknologjisë në Ballkanin Perëndimor

Titulli: Ndërtimi i kapaciteteve për transferimin e teknologjisë
në Ballkanin Perëndimor

Datat dhe kohëzgjatja e projektit
Data e fillimit: 2017 Data e përfundimit: 2020

Koordinator: Lisa Cowey (UK) & Prof.Dr. Magdalena Cara (AUT)…

Pajisja me adresë e-maili e studentëve, në të gjithë Programet e Studimit

Të gjithë studentët e Universitetit Bujqësor të Tiranës në të gjithë Programet e Studimit janë pajisur me adresa e-maili…

NJOFTIM PËR FILLIMIN E VITIT TË RI AKADEMIK 2020-2021

Në mbështetje të urdhrit të Ministrit të Arsimit, Sportit dhe Rinisë, nr. 293, datë 29.09.2020, ju bëjmë me dije se viti akademik 2020-2021…

Studentët që plotësojnë kushtet për përfitimin e bursave për vitin akademik 2020-2021

Njoftohen të gjithe studentët, që plotësojnë kushtet për përfitimin e bursave për vitin akademik 2020-2021 që…

Studentët që plotësojnë kushtet për përjashtimin nga tarifa e shkollimit për vitin akademik 2020-2021

Njoftohen të gjithe studentët , që plotesojnë kushtet për perjashtimin nga tarifa e shkollimit per vitin akademik…

Njoftim për studentët e ciklit të dytë të studimeve, Master i Shkencave dhe Master Profesional

Njoftohen të gjithë studentët e ciklit të dytë të studimeve Master i Shkencave dhe Master Profesional se procesi…

Akreditimi i programeve të studimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës

Akreditimi i programeve të studimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës…

Tetori sjell ditët e Erasmus, të cilat organizohen për të katertin vit radhazi në datat 15, 16 dhe 17

Erasmus+ është një program i Bashkimit Evropian (BE) që mbështet financiarisht një sërë veprimtarish në fushat e Arsimit, Trajnimit,…

Regjistrimi i studentëve të Kursit të I në sistemin online ESSE3

Të gjithë studentët e Kursit I do të pajisjen me adresë e-maili të universitetit e cila do të jetë…

Karta e Studentit

Të gjithë studentët mund të marin një informacion të gjerë dhe të detajuar për cdo shërbim…

Njoftim për studentët e diplomuar

Të gjithë studentët e diplomuar që janë regjistruar në platformën Gradua Project duhet të printojnë CV-në dhe …

Kursi "Vlerësimi i pasurive të paluajtshme për tokë bujqësore, tokë pyjore, kullotë dhe tokë e pafrutëshme

Bashkëngjitur do te gjeni informacion rreth Kursit “Vlerësimi i pasurive të paluajtshme për tokë bujqësore, tokë pyjore, kullotë dhe tokë…

Thirrje për aplikim për ekspertë të jashtme, projekti “CROSS BORDER OI” INTERREG IPA CBC ITALY-ALBANIA-MONTENEGRO

Ne kuader te të projektit “Cross-border cooperation for sustainable development and tourism, trough valorization of…

Harmonizimi dhe Inovacioni në Programet e Studimeve PhD për Shëndetin e Bimëve në Bujqësinë e Qëndrueshme - HarISA

Nevoja për profesionistë me arsim të lartë me njohje të thellë të shëndetit të bimëve për bujqësi të qëndrueshme…