Universiteti Bujqësor i Tiranës ka rreth 36 marrëveshje aktive me IAL nga vende të ndryshme në Evropë dhe Azi.

Objekti i këtyre marrëveshjeve përfshin:

  • Shkëmbimin e personelit akademik (pedagog, kërkues) për procesin mësimor dhe veprimtarive kërkimore.
  • Shkëmbimin e studenteve.
  • Shkëmbimin e stafit administrativ.
  • Nxitjen dhe realizimin e projekteve kërkimore të përbashkëta, konferencave, trajnimeve, seminareve, etj.
  • Shkëmbimin e materialeve akademike/literaturës shkencore etj.

 

Nr. Marrëveshje bashkëpunimi me: Vendi
1 Universitetin “Tor Vergata” të Romës Itali
2 Universitetin e Tetoves Maqedoni
3 Universitetin Politeknik delle Marche, Ankona Itali
4 Universitetin e Mariborit Slloveni
5 Universitetin e Hohenheim-it Gjermani
6 Universitetin Bioteknik të Ljubjanes Slloveni
7 Universitetin e Patras Greqi
8 Universitetin Bujqesor të Pekinit Kinë
9 Universitetin Politeknik të Tiranes Shqipëri
10 Universitetin Presov Sllovaki
11 Universitetin e Evropes Juglindore Maqedoni
12 Universitetin Publik të Mitrovices Kosovë
13 Universitetin ”Ushkin Hoti” Prizren Kosovë
14 Universitetin Ionian të Korfuzit Greqi
15 Universitetin e Giessen Gjermani
16 Universitetin e Teramos Itali
17 Universitetin “Marin Barleti” Shqipëri
18 Universitetin e Selanikut Greqi
19 Universitetin Mendel, Bërno Çeki
20 Albanian University Shqipëri
21 Universitetin e Kamerinos Itali
22 Universitetin e Giessenheim Gjermani
23 Universitetin e Shkencave të Aplikuara, Ferizaj Kosovë
24 Universitetin e Financës dhe Ekonomisë në Tianxhin (TUFE) Kinë
25 Universitetin “Aldo Moro”, Bari Itali
26 Universitetin e Firences Itali
27 Universitetin Çek të Shkencave të Jetës Çeki
28 Universitetin Epoka Shqipëri
29 Universitetin “Zonja e Keshillit të Mirë” Shqipëri
30 Universitetin e Sarajevës Lindore Bosnje – Hercegovinë
31 Universitetin e Ankarasë Turqi
32 Universitetin Europian të Tiranës Shqipëri
33 Akademinë Profesionale të Biznesit Shqipëri
34 ShLUJ “Universiteti Wisdom” Shqipëri
35 Universitetin e Siirt-it Turqi
36 Universitetin e Foxhias Itali

Lajmerime

Projekte