Ambasadori i Bashkimit Evropian në Shqipëri

Ambasadori i Bashkimit Evropian në Shqipëri, z. Luigi Soreca vizitoi më 1 prill 2021, Universitetin Bujqësor të Tiranës ku u ...
Read More

Ambasadori slloven në Shqipëri Peter Japelj viziton UBT-në

Ambasadori slloven në Shqipëri Peter Japelj i shoqëruar nga zëvendësambasadorja sllovene Milena Radenković, vizituan disa nga ambientet e Universitetit Bujqësor ...
Read More

Ambasadorja e Greqisë në vendin tonë viziton UBT-në

Rektori i Universitetit Bujqësor të Tiranës, Prof. Dr. Fatbardh Sallaku priti më datë 21.01.2021 në një takim në ambientet e ...
Read More

Dita fushore me temë “Praktikat e mira bujqësore”

Universiteti Bujqësor i Tiranës, Fakulteti i Bujqësisë e Mjedisit organizoi më 5.2.2021 në ambientet e Fermës Didaktike Eksperimentale në Valias, ...
Read More

Marrëveshje Bashkëpunimi

Gjatë tremujorit të parë të vitit 2021, UBT nënshkroi një sërë marrëveshjesh bashkëpunimi me institucione kombëtare e rajonale. Kliko këtu ...
Read More

Parlamenti Rural Shqiptar II

U mbajt në datat 4-5 mars Parlamenti i Dytë Rural Shqiptar 2021 me pjesëmarrjen e rreth 600 personave nga e ...
Read More

Perëndimi i artë nga Ullishtet Shekullore të Tiranës

U zhvillua në ambientet e UBT-së, takimi përmbyllës i projektit ‘’CROSS BORDER Ol’’ financuar nga programi Interreg Italy-Albania-Montenegro organizuar nga ...
Read More

Pesë arsye përse të studiosh në Agronomi

Tek shumica e të rinjve maturantë ekziston një dilemë e zgjedhjes së profesionit të tyre për të ardhmen. Është një ...
Read More

Prof. Dr. Sokrat Sinaj, një kontribues i përhershëm i promovimit të Universitetit Bujqësor të Tiranës në arenën ndërkombëtare

Sokrat Sinaj u diplomua në Universitetin Bujqësor të Tiranës, Fakulteti i Agronomisë (sot Fakulteti i Bujqësisë dhe Mjedisit) në vitin ...
Read More

Profesor Ametaj, rrugëtimi i suksesshëm i një shkencëtari nga Shqipëria

"Ndershmëria në shkencë, kusht bazë për suksesin e një individi dhe laboratori" Profesor Burim Ametaj ka punuar për 13 vjet ...
Read More

Sezoni i provimeve në UBT

Me sukses përfundoi sezoni i provimeve të semestrit në Universitetin Bujqësor të Tiranës, i cili nisi zyrtarisht në datën 18 ...
Read More

Shkencat pyjore, dega e së tashmes dhe e së ardhmes

Dëmtimi masiv i hapësirave pyjore dhe nevoja imediate për specialistë në sektorin e pyjeve dhe të inxhinierëve pyjorë në territor ...
Read More

Studimet për “Mjedisin dhe Burimet Natyrore” zgjedhja e duhur për maturantët

Një pyetje formësohet hërët në ndërgjegjen e çdo fëmije; çfarë do të bëhem në jetë? Një dilemë e tillë për ...
Read More

UBT lancon portalin e parë informues mediatik në fushën e bujqësisë UBgreen.al

Nisur nga mungesa në treg të informacionit koherent e të besueshëm me fokus bujqësinë, mjedisin, dhe zhvillimin rural në Shqipëri, ...
Read More

Vizitë monitoruese për ndërtimin e kapaciteteve për arsimin e lartë në projektin BESTSDI

Si pjesë e strategjisë së monitorimit të Agjencisë së projekteve Erasmus + CBHE, Zyra Kombëtare Erasmus +, në Shqipëri e ...
Read More