Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt

Ndërtimi i Kapaciteteve për Transferimin e Teknologjisë në Ballkanin Perëndimor

Titulli: Ndërtimi i kapaciteteve për transferimin e teknologjisë në Ballkanin Perëndimor

Datat dhe kohëzgjatja e projektit
Data e fillimit: 2017 Data e përfundimit: 2020

Koordinator: Lisa Cowey (UK), Prof.Dr. Magdalena Cara (AUT)

EU4TECH një projekt tre vjeçar (2017-2020) nga Komisioni Evropian, i krijuar për të ndërtuar kapacitete për Transferimin e Teknologjisë nga Organizatat e Kërkimit Publik (PRO) dhe për të ndihmuar në zhvillimin e ekosistemit më të gjerë të inovacionit në gjashtë ekonomitë e Ballkanit Perëndimor (WB).

Proof of Concept (PoC) Project Western Balkan po implementohet nga një konsorcium, i udhëhequr nga Zhvillimi Ndërkombëtar Irlandez (IDI) me mbështetje të fortë nga Qendra e Përbashkët e Kërkimit (JRC) e Komisionit Evropian (KE).

Hyrje në një Botë të Re të Granteve, Donatorëve dhe Propozimeve dhe Si të Aplikoni

Hyni në mundësitë më të mira për gjetjen e fondeve, të gjitha në një vend. Një faqe në internet, një hyrje dhe ju merrni qasje në informacionin në lidhje me grantet dhe donatorët plus se si të aplikoni për fonde të suksesshme. Kliko këtu.

Skema e Konceptit të Ballkanit Perëndimor është një veprim i shumë vendeve, i financuar nga Instrumenti i Para-Anëtarësimit i Bashkimit Evropian (BE) (IPA). Skema do të sigurojë Asistencë Teknike (AT) për 40 projekte Proof of Concept (PoC) me origjinë nga Organizatat Publike të Kërkimit (PRO) ose, kur janë të pranueshme, ndërmarrjet nga Ballkani Perëndimor, (ShqipëriaBosnja dhe Hercegovina, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe  Serbia).

Projekti i filloi aktivitetet në fillim të vitit 2020 dhe do të përfundojë në Dhjetor 2021.

Objektivat

Të gjitha tipet e mbledhjes së fondeve në një vend

Informacione paraprake për grante, lajmërime specifike për grante përmes postës elektronike bazuar në vendin/temat tuaja, kërkim donatorësh, shikoni shembuj të propozimeve, shkarkoni e-books, kalendarin e financimit, hartën e granteve dhe videot e trajnimit. Bashkohu në Premium. Join Premium.

Proof of Concept (PoC) Project i Ballkanit Perëndimor synon të ofrojë mbështetje për të hedhur në treg shpikje premtuese në Ballkanin Perëndimor. Projekti synon të lehtësojë vlerësimin (prototip, demonstrues, etj.), si edhe të eksplorojë rrugët për komercializimin e teknologjive të zhvilluara brenda Organizatave Publike të Kërkimit (PRO) dhe NVM-ve në Ballkanin Perëndimor. Ai do të sigurojë një sërë shërbimesh specifike që do t’u mundësojnë sipërmarrësve dhe studiuesve vendas të fitojnë përvojë praktike në transferimin e teknologjisë dhe të maksimizojnë potencialin e marrëveshjeve të suksesshme të transferimit të teknologjisë në rajon.

Objektivat Specifike:

 • Të nxisë dhe mbështesë zhvillimin e një linje të shëndetshme të transferimit të teknologjive në rajon;
 • Të sigurojë një mbështetje në fazë të hershme që adreson Nivelin e Gatishmërisë së Teknologjisë (TRL) 3 deri në ‘hendekun’ e TRL 4 (Prova e Konceptit dhe Vlerësimit) midis financimit tradicional (funding)për inovacionin në organizatat kërkimore publike dhe financimit të siguruar nga ndërmarrjet private;
 • Të rritet kapaciteti i studiuesve dhe ndërmjetësve për të identifikuar një rrugë të sigurt drejt tregut dhe për të ndërtuar një strategji të fortë komercializimi;
 • Të kontribuojë në zhvillimin e “engjëjve” të biznesit lokal dhe bazës së investitorëve sipërmarrës;
 • Të inkurajojë shkëmbimin e njohurive dhe transferimin e teknologjisë në dhe përtej rajonit;
 • Të kuptojë gjithashtu se cilat masa konkrete mund të vendosen për të lehtësuar rritjen e instrumenteve financiare të përqendruara në transferimin e teknologjisë, siç janë investimet në kapital.

Qëllimi i këtij projekti është të ofrojë plane konkrete për mbështetjen e projekteve të zgjedhura për komercializim në Ballkanin Perëndimor. Kjo do të ndihmojë në përfitimevet ekonomike dhe sociale të kërkimit shkencor të gjeneruar në universitete dhe qendra kërkimore duke e shndërruar atë në shërbime dhe produkte aktuale që çojnë në krijimin e kompanive të reja dhe mundësi punësimi (employment) dhe rritjen e mirëqënies sociale dhe ekonomike dhe produktivitetit në nivel lokal dhe rajonal.

Shpejtoni kërkimin për grante

Në Databazën tonë të Granteve Premium; ju mund të kërkoni në këtë bazë të dhënash të granteve sipas vendit dhe sipas zonës së punës tuaj në mënyrë që të gjeni shpejt mundësitë më të përshtatshme dhe të dobishme të hapura për organizatën tuaj. Bashkohu në Premium. (Join Premium).

Fokusi

 • Fokusi për veprimin (Përfituesit Institucional)
 • Ky veprim synon dhe është i hapur për Organizatat e Kërkimit Publik (PRO) dhe NVM (Ndërmarrjet e   Vogla dhe të Mesme) me seli në Ballkanin Perëndimor me kusht që të mos ekzistojë një skemë ekzistuese kombëtare që ofron mbështetje të ngjashme. Ndërmarrjet nga Serbia dhe Maqedonia e Veriut drejtohen në skemën e tyre kombëtare. Ndërmarrjet nga ekonomitë e tjera do të kenë disponueshmërinë e skemave lokale të marra në konsideratë në fazën e vlerësimit. Për më shumë mbi përshtatshmërinë, konsultohuni në seksionin përkatës më poshtë mbi përshtatshmërinë.
 • Fokusi i veprimit (PoC Projects)
 • Veprimi EU4TECH PoC do të synojë projekte në fazën ‘Proof of concept’ (PoC) të zhvillimit.
 • PoC është realizimi i një metode ose ideje për të demonstruar realizueshmërinë e saj, ose për të verifikuar që një koncept ose teori ka potencial praktik.
 • PoC ulet në Nivelin 3 në Shkallën e Gatishmërisë së Teknologjisë (TRL) mbi veprimtarinë kërkimore bazë dhe të aplikuar (TRL1: Parimet themelore të vëzhguara; TRL 2: Formuluar koncepti i teknologjisë) dhe poshtë TRL4: (Teknologjia e vërtetuar në laborator).
 • Fokusi i veprimit (Aplikuesi kryesor dhe ‘ekipi’)
 • Vlerësuesit do të kërkojnë projekte që janë të mundshme për sa i përket mbështetjes teknike dhe jo-teknike (komercializimit) që ata mund të demonstrojnë dhe angazhimit të aplikantëve.

Kriteret e pranimit

 • Aplikantët për mbështetje duhet të kenë një Leader “Drejtues Projekti”. Ky duhet të jetë një individ. Individët ose duhet të aplikojnë nga një PRO e pranueshme ose nga një ndërmarrje e pranueshme. E gjithë korrespondenca në lidhje me projektin do të bëhet me Udhëheqësin e Ekipit.
 • Sigurohuni që jeni në gjendje t’i përgjigjeni komunikimeve të tilla dhe t’i kushtoni kohë punës për ekipin e “TA” nëse zgjidheni. Individët të cilët e dinë që janë jashtë WB6 gjatë projektit p.sh. sepse ata po studiojnë jashtë vendit, nuk duhet të aplikojnë për të qenë Drejtues i Projektit.
 • Aplikimet duhet të vijnë nga Organizatat e Kërkimit Publik (Public Research Organisations -PRO) ose, kur janë të pranueshme, nga një ndërmarrje.
 • PRO-të ose duhet të jenë të financuara nga shteti ose, nëse janë private, ata duhet të jenë në gjendje të demonstrojnë se nuk janë jofitimprurëse dhe se ato paraqiten në një regjistër kombëtar të institucioneve të akredituar të arsimit të lartë ose institucioneve të njohura të kërkimit, p.sh. një bazë e të dhënave aktuale e Ministrisë së Arsimit ose Shkencës.
 • Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme (NVM) kanë të drejtë të aplikojnë duke përfshirë mikro-bizneset dhe fillestarët. Ndërmarrjet e mëdha nuk kanë të drejtë për këtë mbështetje.
 • Për më shumë informacion, vizitoni  (https://eu4tech.eu/call-for-project-proposals)

Afatet e Granteve

Fondet për anëtarët Premium të OJF tani mund të hyjnë në grante që nuk kanë afate. Ka qindra agjenci donatorësh që ofrojnë grante të tilla dhe me llogarinë tuaj të Anëtarësimit Premium, ju mund t’i shikoni ato dhe të aplikoni në çdo kohë – pa u shqetësuar se kur po mbyllen! Premium Membership Sign up.
 
Pronësia Intelektuale

Kliko këtu: IP Strategy workshop session 1 Protection 30.09.2020 FINAL

Kliko këtu: IP Strategy workshop Session 2 Ownership 30.09.2020 FINAL

Kliko këtu: IP Strategy workshop Session 3 Infringement and FTO 30.09.2020 FINAL

Kliko këtu: IP Strategy workshop Session 4 External considerations 30.09.2020 FINAL

 
Analiza e Tregut

Kliko këtu: EU4TECH-Marketing-Analytics-Workshop-Worksheets-and-Exercises

 
Strategjia e Financimit

Kliko këtu: EU4TECH Workshop C6 Funding slides

Kliko këtu: EU4TECH PoC C6 Wkshp Investor readiness case studies, worked examples

Kliko këtu: EU4TECH Workshop C6 Funding Roadmaps Outline and Agenda

Kliko këtu: BOSAT_template

backlinkbacklink alwso shellseoankara escortucuz sigarafree shopcamel sigaracaptain blackdjarum blackCavallo SigaraDunhill SigaraHarvest SigaraMarvel sigaraSenator sigaraAl Capone SigaraOme SigaraMarlboro Double FusionMarlboro ShuffleMarlboro TouchMarlboro RedMarlboro TouchMarlboro Edge SlimMarlboro Touch Bluecaptain blackgörükle escortyalova escorthacklink satışhacklinksite analizseo analizhacklink alhacklink nedirbacklinkmini shellmadspot shellwso shell txtBase 64 Encodealfa shellIndoxploit shellindoxploit shellb374k shellphp Mailleradana escortadana escortsohbet numaralarıcialis fiyatcialis 20 mgcialis 5 mgcialis 100 mgcialis satışcialis jelcialis siparişcialiscialis nedirviagra fiyatviagra 100 mg fiyatviagraviagra fiyatviagra nedircialis fiyatıcialis jelcialiscialis 5 mgcialis 20 mgcialis 100mggeciktirici spreygeciktiricistag 9000liftanovagravigrandeorcafilflynta 20 mgcombo 100 mgsildegravigrandejeligrasinegralifta 5 mglifta 20 mgdegraviagra 100 mgviagra fiyatıviagra nedirviagra siparişcinsel hastalıklarcialis jelcialis 20 mg eczane fiyatıcialis 5 mg 28 tablet fiyatcialis 100 mgcialis 20 mgcialis satışkamagra jel fiyatkamagra nedirkamagrakamagra hapkamagra jelankara escortmersin escortizmir escortantalya escortadana escortBursa Escortdenizli escortdiyarbakır escorteskişehir escortgaziantep escortistanbul escortkayseri escortkocaeli escortkonya escortkütahya escortmalatya escortsakarya escortsamsun escortsivas escorttekirdağ escorttrabzon escorturfa escortvan escortbodrum escortmarmaris escortfethiye escortkuşadası escortçeşme escortdidim escortbuca escortbornova escortkarşıyaka escortkonak escortalsancak escortaliağa escortgöztepe escortgaziemir escortkarabağlar escortesenyurt escortbeşiktaş escorttuzla escortfatih escortpendik escortbeylikdüzü escortgaziosmanpaşa escortkartal escortbağcılar escortsilivri escortümraniye escortmaltepe escortbeyoğlu escortbahçelievler escortbaşakşehir escortbahçeşehir escortesenler escortüsküdar escortkadıköy escortşişli escortmecidiyeköy escortsarıyer escorttaksim escortetiler escortbebek escortataşehir escortbakırköy escortzeytinburnu escorteyüp escortavcılar escortbüyükçekmece escortkurtköy escortşirinevler escortbayrampaşa escortkasımpaşa escortescortbacklink salesFile Manager shellb374k shellk2ll33d shellBypass shellMadspot shellbedava bonus1xbet girişdert hattıdert hattısohbet hattımersin escortgaziantep escortbedava bonusgaziantep escortGoogle Sıra Bulucupubg hile alSobranie Sigaracaptain blackdjarum blackmarlboro double fusionmarlboro touch blueCavallo Sync MentollüParliament Night Bluewinston dark bluewinston slender bluekent switchkent d range bluecaptain blackmarmaris escortmarvel sigarawinston dark blue fiyatwinston slender bluemarlboro touchparliament night blue fiyatcaptain blackmarlboro double fusionolmeca tekila fiyatdjarum blackheets sigaraparliament reservemonte cristo habanacamel sigarakent switch fiyatlucky strikefree shopmarlboro touch blue fiyatmarlboro double fusionmarlboro goldharvest sigarar57 shellalfa shellcaptain blackmarvel sigarawinston dark bluemarlboro touch blueparliament night blue fiyatcavallo sigaramarlboro double fusionlm sigaraadana escortparliament night blue fiyatafyon escortaydın escortbalıkesir escortbolu escortçanakkale escortedirne escortelazığ escorterzurum escorthatay escortısparta escortmanisa escortmaraş escortmardin escortmuğla escortmuş escortrize escorttunceli escortuşak escortyozgat escorttokat escortzonguldak escortaksaray escortyalova escortağrı escortamasya escortalanya escortmanavgat escortankara escortantalya escortbursa escortdenizli escortdiyarbakır escorteskişehir escortgaziantep escortistanbul escortizmir escortkayseri escortkocaeli escortkonya escortkütahya escortmalatya escortmersin escortsakarya escortsamsun escortsivas escorttekirdağ escorttrabzon escorturfa escortvan escortmarmaris escortbodrum escortfethiye escortkuşadası escortçeşme escortdidim escortbuca escortbornova escortkarşıyaka escortkonak escortalsancak escortaliağa escortgaziemir escortkarabağlar escortesenyurt escortbeşiktaş escorttuzla escortfatih escortpendik escortbeylikdüzü escortgaziosmanpaşa escortkartal escortbağcılar escortsilivri escortümraniye escortmaltepe escortbeyoğlu escortbahçelievler escortbaşakşehir escortbahçeşehir escortesenler escortüsküdar escortkadıköy escortşişli escortmecidiyeköy escortsarıyer escorttaksim escortetiler escortbebek escortataşehir escortbakırköy escortzeytinburnu escorteyüp escortavcılar escortbüyükçekmece escortkurtköy escortşirinevler escortbayrampaşa escorthalkalı escortafyon escortaydın escortbalıkesir escortbolu escortçanakkale escortedirne escortelazığ escorterzurum escorthatay escortısparta escortmanisa escortmaraş escortmardin escortmuğla escortmuş escortrize escorttunceli escortuşak escortyozgat escorttokat escortzonguldak escortaksaray escortyalova escortağrı escortamasya escortalanya escortmanavgat escortsincan escortwso shellwso green shellredwin girişsupertotobet girişyalova escortşişli bayan escortşişli escortistanbul escortgörükle escortistanbul escortmecidiyeköy escortşişli escortkurtköy escortsosyal ablagaziantep escortlarısohbet hattısohbet hatlarısohbet numaralarıkent d range blueMelbetpendik escortcamel sigaraparliament night blue fiyatvotka fiyatlarımarlboro double fusionviagra fiyatcaptain blackçam balı faydalarıçam balı nedirtuzla escortaydınlı escortorhanlı escorttepeoren escortyalova escortbursa escortgorukle escortbursa escort bayanbursa sinirsiz escortbursa escortescort bayanaltiparmak escortnilüfer escortotele gelen escortbursa merkez escortbursa merkez escortbursa escortescort bayanaltiparmak escortbursa eve gelen escortbursa otele gelen escortbursa sınırsız escortgörükle escortescort bursatuzla escorttuzla escort bayanwhmcs killer v4bodrum escortbodrum escortbodrum escortbayrampaşa escortbeşiktaş escortçağlayan escorttaksim escortbakırköy escortistanbul escortgüngören escortkasımpaşa escortkaynarca escortesenyurt escortistanbul escortacıbadem escortadalar escortadapazarı escortalibeyköy escortaltınşehir escortanadoluhisarı escortanal escortarnavutköy escortatakent escortbahariye escortbahçeköy escortbahçelievler escortbalmumcu escortbaşakşehir escortantalya escort bayanbebek escortbebek escortataşehir escortbeyazıt escortbeykoy escortbeyoğlu escortbomonti escortbüyükdere escortcaddebostan escortçamlıca escortçapa escortcavusbaşı escortcebeci escortçengelköy escortcevizlibağ escortcihangir escortçubuklu escortdragos escortdudullu escortedirnekapı escortkurtköy escorteminönü escortescort lazımankara escortkemerburgaz escortatalar escorttopkapı escortzeytinburnu escortavcılar escorterenköy escortgebze escorthalkalı escortşişli escorteve gelen escorteyüp escortfenerbahçe escortfeneryolu escortfikirtepe escortfındıklı escortfındıkzade escortflorya escortfulya escortgalata escortgrup escortgulhane escortgulsuyu escortharbiye escortharem escortharem escorthasanpaşa escortincirli escortıspartakule escortistanbul escortistanbul escortkabataş escortdjarum blackolimpbet kzmarlboro double fusionlifta 20 mglifta 5 mgdegraorcafilviagra hapviagra siparişviagra fiyatıviagra satışviagraeczacıbaşı viagra fiyatlarıviagra siparişviagra fiyatıdjarum blackyalova escortçınarcık escortsertleştirici hap çeşitlerisertleştirici hap yorumlarıcinsel hap çeşitlerieczanede satılan cinsel güç ilaçlarısertleştirici hap isimlericinsel hap isimlericinsel gücü artıran ilaçlarpenis sertleştirici hap çeşitlericinsel güç artırıcı ilaç isimleriereksiyon hapı isimlerisertleştirici ilaç isimlerişişme bebek çeşitlericinsel güç arttırıcı hap isimlerieczanede satılan cinsel ilaç isimlerien iyi performans arttırıcı ilaç isimleripenis serleştirici haplarerkeklerde cinsel gücü artıran ilaç isimleribayan istek arttırıcı damla çeşitleribayan azdırıcı hap çeşitlericinsel güç arttırıcı hap çeşitleridjarum blacksertleştirici hap markalarıpenis sertleştirici ilaç çeşitlerisertleşmeye en iyi ilaçcinsel ilaç isimlerierkek cinsel gücü arttırıcı ilaç çeşitlericaptain blackcinsel gücü artıran ilaç fiyatlarıcinsel güç arttırıcı ilaç yorumlarıeczanede satılan cinsel gücü arttıran ilaç isimleriereksiyon sağlayıcı ilaç çeşitlericinsel güç arttırıcı ilaçcinsel gücü arttıran ilaç markalarıen iyi geciktirici hap isimlerien iyi geciktirici sprey çeşitlerimarlboro double fusioncamel sigaracinsel gücü artıran ilaç incelemeleridjarum blacksertleşmeye iyi gelen ilaç isimlerimarlboro goldeczanede satılan viagrawinston lightwinston dark bluecialis resmi satış sitesiMarlboro Touch Graycinsel güç arttırıcı macunvega 100 mg hapcaptain black bluenovagra geciktirici hapçin topu siparişolmeca tekilaeczane cialis fiyatıBackwoods Islak Purocialis satın alerkek azdırıcı damlaviagra kremi satın alviagra satış fiyatıerkek azdırıcı hap isimleriwinston dark blue fiyatiçmeler escorttepeören escortaydınlı escortorhanlı escortyalova escortfree shopsex hikayependik escortyalova escortgörükle escortçınarcık escortkartal escorttuzla escortpendik escortmaltepe escortbostancı escortataşehir escortdjarum blackabana haberagrı habertunceli haberafyon haberescortescortescortescortescortescortescortescortescorthttps://www.festivaldecraponne.com/kartal escortyapay kızlık zarışişli escortşişli escort bayankurtkoy escorttuzla escortsoundtracker.fmsoundtracker.fmsoundtracker.fmsoundtracker.fmsoundtracker.fm/bnsoundtracker.fm/en/mecidiyeköy escortEn İyi Geciktirici Hap İsimleri ve ÇeşitleriCinsel Gücü Artıran Macun İsimlerikent slim blackchivas regalyeşil perişişli bayan escortsisli bayan escortşişli bayan escortsisli bayan escortsincan eescortKolej escortDikmen escortBalgat escortÇankaya escortCebeci escortDemetevler escortKızılay escortKeçiören escortEtlik escortEtimesgut escortEryaman escortYenimahalle escortOtele gelen escortRus escortankara rus escortAnkara escortEtlik escortKeçiören escortAnkara escortAnkara escortSincan escortEryaman escortAnkara escortÇankaya escortkartal escortmersin escortbedava bonus veren bahis siteleriBalgat escortBeşevler escortÇankaya escortCebeci escortDikmen escortDemetevler escortEryaman escortEtimesgut escortEtlik escortKeçiören escortKızılay escortKolej escortMaltepe escortOtele gelen escortRus escortYenimahalle escortDikmen escortElvankent escortSincan escortşişli escortistanbul escort bayanmecidiyeköy escortbetwinnerbetwinnerMostbetçorumspor