Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt

Fillimi i vitit të ri akademik 2020-2021 – Fjala përshëndetëse nga Rektori i UBT-së, Prof. Dr. Fatbardh Sallaku

Të dashur studente/ë, të nderuar kolege/ë.

Dua fillimisht t’ju uroj për fillimin e vitit të ri akademik 2020-2021, me dëshirën për të qenë një vit i suksesshëm dhe i mbarë për të gjithë ju, ndonëse ka nisur dhe zhvillohet në rrethana aspak të favorshme, të kushtëzuara nga pandemia globale e COVID 19. Shpresoj fort dhe uroj që kjo periudhë të zgjasë sa më pak dhe të kalojë me sa më pak pasoja për secilin prej jush, pasi shëndeti dhe mirëqënia e gjithësecilit janë parësore. Në cilësinë e Rektorit të Universitetit Bujqësor të Tiranës do të kërkoja mirëkuptimin dhe bashkëpunimin tuaj për ta vijuar këtë vit akademik me të gjitha kapacitetet tona, përkushtimin, vullnetin e mirë dhe besimin e palëkundur se shumë shpejt do t’i rikthehemi normalitetit, se gjithçka do të funksionojë siç duhet dhe se shpresa për t’ia dalë mbanë e për t’u ngritur më të fortë, nuk do të humbasë për asnjë moment.

Më lejoni të shpreh mirënjohjen time për gjithkënd nga ju, për punën e kryer deri tani.

Më lejoni të dashur studente/ë t’ju falenderoj që keni zgjedhur të studioni në auditoret e UBT-së e të frekuentoni degët e shumta që ky Universitet ofron.

Ky vit kalendarik por edhe akademik gjithashtu, na përballi me një sërë sfidash, por gjithashtu edhe me momente të cilat do të lënë gjurmë në jetën time, siç ishte përzgjedhja në krye të UTB-së, në postin e Rektorit, detyrë për të cilën ju jam mirënjohës pa fund. Ju falenderoj që besuat tek unë për të shërbyer në këtë detyrë ndaj ju siguroj se mbështetja ime do të jetë maksimale. Zgjedhja ime si Rektor i UBT-së përkon edhe me 70-vjetorin e themelimit të këtij institucioni kaq të rëndësishëm dhe unik në llojin e tij në vendin tonë dhe për pasojë përgjegjësia, detyrimi profesional e personal, përkushtimi e angazhimi, dëshira dhe ambicia ime për ta çuar këtë organizëm në etapa edhe më të suksesshme të tij, do të jenë akoma më të mëdha. Por i gjithë ky rrugëtim sigurisht nuk mund të jetë i njëanshëm, por do të jetë bashkë me Ju, ndaj unë kërkoj dhe do të kërkoj bashkëpunimin tuaj, të dashur studente/ë dhe kontributin tuaj të vyer, të nderuar kolege/ë.

Ne jemi përpjekur gjithmonë për të ndërtuar një universitet modern, fleksibël dhe proaktiv që përqëndrohet tërësisht tek studenti në mënyrë që ai të ndihet gjithmonë i kënaqur dhe i përmbushur në të gjitha aspektet akademike, si një institucion që në të njëjtën kohë zhvillon potencialet shkencore dhe teknologjike në fushat e Shkencave Bujqësore, të Ekonomisë dhe Agrobiznesit Bujqësor, Mjekësisë Veterinare, Inxhinierisë Pyjore dhe Teknologjisë Agroushqimore. Ky universitet dëshiron dhe synon të trajtojë maksimalisht arritjet dhe rezultatet e mira si një proçes i vazhdueshëm përmirësimi që na çon drejt sfidave dhe mundësive të reja për zhvillim dhe rritje individuale.

Unë jam i bindur se komuniteti akademik i UBT-së dhe ekspertiza që ai mbart është shumë e besueshme dhe me vlerë për publikun e gjerë, thelbësore për orientimin e fermerëve në treg mbi subvencionet, marketingun, cilësinë e ushqimeve, cilësinë e mjedisit, shëndetin e bimëve dhe kafshëve, etj. Po ashtu është në interes të zhvillimit të programeve dhe thithjes së fondeve të BE-së nga ana e qeverisë shqiptare. Në këtë aspekt, çdo ide apo inisiativë e re e secilit prej jush, por jo vetëm, është e mirëpritur.

Kritere të vlefshme për ne si institucion janë rezultatet e arritura në formën e bashkëpunimit kombëtar dhe ndërkombëtar, pjesëmarrja në projekte vendore dhe ndërkombëtare, shifrat e regjistrimit dhe shkëmbimet e studentëve, organizimi dhe pjesëmarrja në konferenca ndërkombëtare, seminare dhe tubime shkencore, përgatitja e studentëve për konkurse të ndryshme dhe sfidat e ardhshme profesionale, veprimtaria botuese dhe shumë më tepër se kaq.

Po aq e rëndësishme për UBT-në është jeta sociale dhe shoqërore e studentëve dhe për këtë arsye, mbështesim fort aktivitetin social të tyre për të gjithë brezat. Vazhdimisht kemi promovuar klubin Alumni, duke nxitur kështu krijimin e rrjeteve bashkëpunuese midis studentëve në mënyrë që ata të mbështeten tek njëri-tjetri në jetën e tyre të ardhshme profesionale por edhe private.

UBT u ofron gjithashtu studentëve mundësi të shumta për aktivitete sportive, një aspekt mjaft i rëndësishëm ky në mirëqënien fizike dhe mendore të tyre. Për studentët e punësuar, universiteti ofron mundësi kombinimi të studimeve dhe të punës, por jo vetëm kaq, pasi UBT nuk anashkalon edhe ata që janë të interesuar për udhëtime dhe përvoja ndërkombëtare, duke iu ofruar dhe mundësuar praktika jashtë Shqipërisë.

Ne jemi jashtëzakonisht krenarë që po festojmë 70- vjetorin e universitetit tonë këtë vit akademik, një tregues ky padyshim i një suksesi të madh, veçanërisht në sfidat e një mbijetese në kushtet e një konkurence të vazhdueshme si pasojë e reduktimit të numrit të studentëve.

Në këtë përvjetor, ne vlerësojmë me përulje kontributet e brezave dhe të kolegëve të cilët i përkushtuan vite jetë dhe vazhdojnë të japin kontribut pranë universitetit tonë. Përvoja e tyre është pjesë e vlerave dhe traditës, është e pranishme në auditoret dhe laboratorët tanë, në programe mësimore, në metodologjinë e mësimdhënies dhe të kërkimit shkencor, në publikime dhe arritjet tona të përditshme, ndaj për secilin prej tyre shprehim mirënjohje të pamatë.

Aktualisht UBT ka hyrë në etapën e tretë afatgjatë të zhvillimit duke synuar standartet europiane të mësimdhënies, në kërkim shkencor dhe në ofrimin e produkteve e shërbimeve për të tretët.

Gjatë gjithë kësaj kohe universiteti ynë është cilësuar si një institucion i respektueshëm, shembullor dhe pa problematika që mund të cënojnë apo dëmtojnë reputacionin e fituar ndër vite. Vlen të përmendet gjithashtu se Universiteti Bujqësor i Tiranës duke u bazuar në performancën akademike të mësimdhënies dhe aktivitetin kërkimor-shkencor, ka shënuar arritje të ndjeshme edhe në klasifikimin botëror përsa i përket performancës së tyre.

Pas një vlerësimi të shkëlqyer mbi plotësimin e të gjitha standarteve të Akreditimit të vlerësuara nga Kompania Britanike dhe APAAL vjeshtën e vitit 2016, Këshilli i Lartë për Kërkime Shkencore (Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CSIC.), http://www.webometrics.info/en/Europe/Albania, organi më i madh publik i Kërkimit në Spanjë, e renditi Universitetin Bujqësor tëTiranës në vend të parë ndër të gjithë Universitetet Shqiptare gjatë periudhës 2018-2019.

Renditja e Universitetit Bujqësor në vendin e parë në Shqipëri, e vendos këtë Universitet në elitën e Universiteteve Europiane dhe botërore, si një Qendër që përfaqëson aktualisht universitetin me eksperiencën më të gjatë në fushën e arsimit të lartë publik në Shqipëri (70 vjet); unikal për programet e studimit që ofron; lider në fushën e kërkimit në bujqësi, blegtori, agromjedis, ushqim, ekonomi dhe menaxhim, pyje, veterinari, etj; në universitetin me një bashkëpunim shumë të gjatë me institucione prestigjioze brenda dhe jashtë vendit; në një universitet me standarde mjaft të larta në edukim, kërkim dhe programe studimore fleksibël që mundësojnë përzgjedhje shumë të mira dhe që ofrojnë kompetenca të shumëfishta për të gjithë të diplomuarit në vend.

Për sa përmenda më lart, të gjithëve ne, na takon të japim kontributin personal për ta bërë këtë universitet më të mirë akoma, më të suksesshmin jo vetëm në vend por edhe përtej kufijve, për të punuar sa më shumë në emër të kësaj të mire të përbashkët, për të krijuar fushat e komunikimit, arsimimit dhe kërkimit shkencor sa më komode dhe të përshtatshme.

Në këtë kuadër unë dhe i gjithë stafi akademik dëshirojmë t’u sigurojmë studentëve tanë një bazë të shëndoshë dhe solide të njohurive që mund t’i ndihmojë ata në karrierën e tyre të sigurtë në të ardhmen.

Marëdhënia institucionale midis Rektorit dhe të gjithë aktorëve të tjerë (staf akademik e studentë) është një marëdhënie reciproke, e ndërsjellë dhe si e tillë ka të drejta e detyrime për palët. Unë kam besim tek të gjithë ju, kolegë e studentë të UBT-së. Le të vijojmë bashkarisht këtë rrugëtim të bukur në udhën e dijes, studente/ë të dashur, të përpiqemi për më të mirën, kolegë të nderuar, pavarësisht kushteve në të cilat ndodhemi.

UBT garanton cilësi në mësimdhënie pavarësisht situatës aktuale dhe angazhim maksimal për të përmbushur të gjitha detyrimet ndaj studentëve, në misionin e bukur të mësimdhënies.

Uroj edhe një herë që shumë shpejt të rikthehemi në auditoret tona.

Ruani veten të dashur miq, zbatoni protokollet e sigurisë.

Ruani shëndetin, studente/ë e kolege/ë.

Suksese dhe vit të mbarë shkollor.

 

Kliko këtu për tu kthyer te NEWSLETTER

backlinkbacklink alwso shellseoankara escortucuz sigarafree shopcamel sigaracaptain blackdjarum blackCavallo SigaraDunhill SigaraHarvest SigaraMarvel sigaraSenator sigaraAl Capone SigaraOme SigaraMarlboro Double FusionMarlboro ShuffleMarlboro TouchMarlboro RedMarlboro TouchMarlboro Edge SlimMarlboro Touch Bluecaptain blackgörükle escortyalova escorthacklink satışhacklinksite analizseo analizhacklink alhacklink nedirbacklinkmini shellmadspot shellwso shell txtBase 64 Encodealfa shellIndoxploit shellindoxploit shellb374k shellphp Mailleradana escortadana escortsohbet numaralarıcialis fiyatcialis 20 mgcialis 5 mgcialis 100 mgcialis satışcialis jelcialis siparişcialiscialis nedirviagra fiyatviagra 100 mg fiyatviagraviagra fiyatviagra nedircialis fiyatıcialis jelcialiscialis 5 mgcialis 20 mgcialis 100mggeciktirici spreygeciktiricistag 9000liftanovagravigrandeorcafilflynta 20 mgcombo 100 mgsildegravigrandejeligrasinegralifta 5 mglifta 20 mgdegraviagra 100 mgviagra fiyatıviagra nedirviagra siparişcinsel hastalıklarcialis jelcialis 20 mg eczane fiyatıcialis 5 mg 28 tablet fiyatcialis 100 mgcialis 20 mgcialis satışkamagra jel fiyatkamagra nedirkamagrakamagra hapkamagra jelankara escortmersin escortizmir escortantalya escortadana escortBursa Escortdenizli escortdiyarbakır escorteskişehir escortgaziantep escortistanbul escortkayseri escortkocaeli escortkonya escortkütahya escortmalatya escortsakarya escortsamsun escortsivas escorttekirdağ escorttrabzon escorturfa escortvan escortbodrum escortmarmaris escortfethiye escortkuşadası escortçeşme escortdidim escortbuca escortbornova escortkarşıyaka escortkonak escortalsancak escortaliağa escortgöztepe escortgaziemir escortkarabağlar escortesenyurt escortbeşiktaş escorttuzla escortfatih escortpendik escortbeylikdüzü escortgaziosmanpaşa escortkartal escortbağcılar escortsilivri escortümraniye escortmaltepe escortbeyoğlu escortbahçelievler escortbaşakşehir escortbahçeşehir escortesenler escortüsküdar escortkadıköy escortşişli escortmecidiyeköy escortsarıyer escorttaksim escortetiler escortbebek escortataşehir escortbakırköy escortzeytinburnu escorteyüp escortavcılar escortbüyükçekmece escortkurtköy escortşirinevler escortbayrampaşa escortkasımpaşa escortescortbacklink salesFile Manager shellb374k shellk2ll33d shellBypass shellMadspot shellbedava bonus1xbet girişdert hattıdert hattısohbet hattımersin escortgaziantep escortbedava bonusgaziantep escortGoogle Sıra Bulucupubg hile alSobranie Sigaracaptain blackdjarum blackmarlboro double fusionmarlboro touch blueCavallo Sync MentollüParliament Night Bluewinston dark bluewinston slender bluekent switchkent d range bluecaptain blackmarmaris escortmarvel sigarawinston dark blue fiyatwinston slender bluemarlboro touchparliament night blue fiyatcaptain blackmarlboro double fusionolmeca tekila fiyatdjarum blackheets sigaraparliament reservemonte cristo habanacamel sigarakent switch fiyatlucky strikefree shopmarlboro touch blue fiyatmarlboro double fusionmarlboro goldharvest sigarar57 shellalfa shellcaptain blackmarvel sigarawinston dark bluemarlboro touch blueparliament night blue fiyatcavallo sigaramarlboro double fusionlm sigaraadana escortparliament night blue fiyatafyon escortaydın escortbalıkesir escortbolu escortçanakkale escortedirne escortelazığ escorterzurum escorthatay escortısparta escortmanisa escortmaraş escortmardin escortmuğla escortmuş escortrize escorttunceli escortuşak escortyozgat escorttokat escortzonguldak escortaksaray escortyalova escortağrı escortamasya escortalanya escortmanavgat escortankara escortantalya escortbursa escortdenizli escortdiyarbakır escorteskişehir escortgaziantep escortistanbul escortizmir escortkayseri escortkocaeli escortkonya escortkütahya escortmalatya escortmersin escortsakarya escortsamsun escortsivas escorttekirdağ escorttrabzon escorturfa escortvan escortmarmaris escortbodrum escortfethiye escortkuşadası escortçeşme escortdidim escortbuca escortbornova escortkarşıyaka escortkonak escortalsancak escortaliağa escortgaziemir escortkarabağlar escortesenyurt escortbeşiktaş escorttuzla escortfatih escortpendik escortbeylikdüzü escortgaziosmanpaşa escortkartal escortbağcılar escortsilivri escortümraniye escortmaltepe escortbeyoğlu escortbahçelievler escortbaşakşehir escortbahçeşehir escortesenler escortüsküdar escortkadıköy escortşişli escortmecidiyeköy escortsarıyer escorttaksim escortetiler escortbebek escortataşehir escortbakırköy escortzeytinburnu escorteyüp escortavcılar escortbüyükçekmece escortkurtköy escortşirinevler escortbayrampaşa escorthalkalı escortafyon escortaydın escortbalıkesir escortbolu escortçanakkale escortedirne escortelazığ escorterzurum escorthatay escortısparta escortmanisa escortmaraş escortmardin escortmuğla escortmuş escortrize escorttunceli escortuşak escortyozgat escorttokat escortzonguldak escortaksaray escortyalova escortağrı escortamasya escortalanya escortmanavgat escortsincan escortwso shellwso green shellredwin girişsupertotobet girişyalova escortşişli bayan escortşişli escortistanbul escortgörükle escortistanbul escortmecidiyeköy escortşişli escortkurtköy escortsosyal ablagaziantep escortlarısohbet hattısohbet hatlarısohbet numaralarıkent d range blueMelbetpendik escortcamel sigaraparliament night blue fiyatvotka fiyatlarımarlboro double fusionviagra fiyatcaptain blackçam balı faydalarıçam balı nedirtuzla escortaydınlı escortorhanlı escorttepeoren escortyalova escortbursa escortgorukle escortbursa escort bayanbursa sinirsiz escortbursa escortescort bayanaltiparmak escortnilüfer escortotele gelen escortbursa merkez escortbursa merkez escortbursa escortescort bayanaltiparmak escortbursa eve gelen escortbursa otele gelen escortbursa sınırsız escortgörükle escortescort bursatuzla escorttuzla escort bayanwhmcs killer v4bodrum escortbodrum escortbodrum escortbayrampaşa escortbeşiktaş escortçağlayan escorttaksim escortbakırköy escortistanbul escortgüngören escortkasımpaşa escortkaynarca escortesenyurt escortistanbul escortacıbadem escortadalar escortadapazarı escortalibeyköy escortaltınşehir escortanadoluhisarı escortanal escortarnavutköy escortatakent escortbahariye escortbahçeköy escortbahçelievler escortbalmumcu escortbaşakşehir escortantalya escort bayanbebek escortbebek escortataşehir escortbeyazıt escortbeykoy escortbeyoğlu escortbomonti escortbüyükdere escortcaddebostan escortçamlıca escortçapa escortcavusbaşı escortcebeci escortçengelköy escortcevizlibağ escortcihangir escortçubuklu escortdragos escortdudullu escortedirnekapı escortkurtköy escorteminönü escortescort lazımankara escortkemerburgaz escortatalar escorttopkapı escortzeytinburnu escortavcılar escorterenköy escortgebze escorthalkalı escortşişli escorteve gelen escorteyüp escortfenerbahçe escortfeneryolu escortfikirtepe escortfındıklı escortfındıkzade escortflorya escortfulya escortgalata escortgrup escortgulhane escortgulsuyu escortharbiye escortharem escortharem escorthasanpaşa escortincirli escortıspartakule escortistanbul escortistanbul escortkabataş escortdjarum blackolimpbet kzmarlboro double fusionlifta 20 mglifta 5 mgdegraorcafilviagra hapviagra siparişviagra fiyatıviagra satışviagraeczacıbaşı viagra fiyatlarıviagra siparişviagra fiyatıdjarum blackyalova escortçınarcık escortsertleştirici hap çeşitlerisertleştirici hap yorumlarıcinsel hap çeşitlerieczanede satılan cinsel güç ilaçlarısertleştirici hap isimlericinsel hap isimlericinsel gücü artıran ilaçlarpenis sertleştirici hap çeşitlericinsel güç artırıcı ilaç isimleriereksiyon hapı isimlerisertleştirici ilaç isimlerişişme bebek çeşitlericinsel güç arttırıcı hap isimlerieczanede satılan cinsel ilaç isimlerien iyi performans arttırıcı ilaç isimleripenis serleştirici haplarerkeklerde cinsel gücü artıran ilaç isimleribayan istek arttırıcı damla çeşitleribayan azdırıcı hap çeşitlericinsel güç arttırıcı hap çeşitleridjarum blacksertleştirici hap markalarıpenis sertleştirici ilaç çeşitlerisertleşmeye en iyi ilaçcinsel ilaç isimlerierkek cinsel gücü arttırıcı ilaç çeşitlericaptain blackcinsel gücü artıran ilaç fiyatlarıcinsel güç arttırıcı ilaç yorumlarıeczanede satılan cinsel gücü arttıran ilaç isimleriereksiyon sağlayıcı ilaç çeşitlericinsel güç arttırıcı ilaçcinsel gücü arttıran ilaç markalarıen iyi geciktirici hap isimlerien iyi geciktirici sprey çeşitlerimarlboro double fusioncamel sigaracinsel gücü artıran ilaç incelemeleridjarum blacksertleşmeye iyi gelen ilaç isimlerimarlboro goldeczanede satılan viagrawinston lightwinston dark bluecialis resmi satış sitesiMarlboro Touch Graycinsel güç arttırıcı macunvega 100 mg hapcaptain black bluenovagra geciktirici hapçin topu siparişolmeca tekilaeczane cialis fiyatıBackwoods Islak Purocialis satın alerkek azdırıcı damlaviagra kremi satın alviagra satış fiyatıerkek azdırıcı hap isimleriwinston dark blue fiyatiçmeler escorttepeören escortaydınlı escortorhanlı escortyalova escortfree shopsex hikayependik escortyalova escortgörükle escortçınarcık escortkartal escorttuzla escortpendik escortmaltepe escortbostancı escortataşehir escortdjarum blackabana haberagrı habertunceli haberafyon haberescortescortescortescortescortescortescortescortescorthttps://www.festivaldecraponne.com/kartal escortyapay kızlık zarışişli escortşişli escort bayankurtkoy escorttuzla escortsoundtracker.fmsoundtracker.fmsoundtracker.fmsoundtracker.fmsoundtracker.fm/bnsoundtracker.fm/en/mecidiyeköy escortEn İyi Geciktirici Hap İsimleri ve ÇeşitleriCinsel Gücü Artıran Macun İsimlerikent slim blackchivas regalyeşil perişişli bayan escortsisli bayan escortşişli bayan escortsisli bayan escortsincan eescortKolej escortDikmen escortBalgat escortÇankaya escortCebeci escortDemetevler escortKızılay escortKeçiören escortEtlik escortEtimesgut escortEryaman escortYenimahalle escortOtele gelen escortRus escortankara rus escortAnkara escortEtlik escortKeçiören escortAnkara escortAnkara escortSincan escortEryaman escortAnkara escortÇankaya escortkartal escortmersin escortbedava bonus veren bahis siteleriBalgat escortBeşevler escortÇankaya escortCebeci escortDikmen escortDemetevler escortEryaman escortEtimesgut escortEtlik escortKeçiören escortKızılay escortKolej escortMaltepe escortOtele gelen escortRus escortYenimahalle escortDikmen escortElvankent escortSincan escortşişli escortistanbul escort bayanmecidiyeköy escortbetwinnerbetwinnerMostbetçorumspor