Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt

Në Universitetin Bujqësor të Tiranës u zhvillua sot një takim me një ekip nga disa universitete europiane në kuadër të programit “Erazmus +” për projektin “Harmonization and Innovation in PhD Study Programs for Plant Health in Sustainable Agriculture(HarISA)”.

Po ngarkohet Veprimtari
  • This veprimtari has passed.

30

Mar

Në Universitetin Bujqësor të Tiranës u zhvillua sot një takim me një ekip nga disa universitete europiane në kuadër të programit “Erazmus +” për projektin “Harmonization and Innovation in PhD Study Programs for Plant Health in Sustainable Agriculture(HarISA)”.

30 Mars @ 8:00 am - 5:00 pm
Qëllimi i këtij projekti është krijimi i programeve të përbashkëta në Doktoraturë sipas standarteve europiane të kualifikuara me qëllim rritjen e cilësisë dhe të qëndrueshmërisë në kuadër të procesit të ndërkombëtarizimit.
Në takim u fol edhe për bashkëpunimin e deritanishëm të UBT-së me universitetet partnere të Bashkimit Evropian për krijimin e programeve të përbashkëta standarte në ciklin e dytë dhe të tretë të studimeve nëpërmjet Diplomave Dyshe dhe doktoratuarve nëpërmjet marrëveshjeve bilaterale ndëruniversitare.
Zv. Rektoria  e UBT Erinda Lika tha se UBT ka 40 asistentë lektorë, kandidatë të programit PhD, të cilët janë përfshirë në mësimdhënie  dhe kërkim shkencore, një pjesë e konsiderueshme e tyre do të kryejnë studimet e tyre PhD, si pjesë të marëveshjes se UBT me disa nga vendet e BE.
Përfaqësuesja e këtij projekti në vendin tonë, Magdalena Cara vlerësoi bashkëpunimin për realizimin e këtij projekti dhe krijimit të kësaj mundësie të artë për studentët dhe stafin pedagogjik.
Ndërkohë, kordinatorja e projektit  Renata Bažok theksoi se ky projekt në kuadër të standartizimit të programit të doktoraturave të përbashkëta do të ofrojë gjithashtu edhe shkëmbim të stafit akademik.