Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt

Në Universitetin Bujqësor të Tiranës u pritën sot një grup delegacioni nga Sllovenia. Dekani i fakultetit të Pyjeve prezantoi para delegationit të ardhur nga Sllovenia programet e studimit tek Pyjet ne sisitemin Bachelor edhe Master Shkencor.

Po ngarkohet Veprimtari
  • This veprimtari has passed.

06

Qer

Në Universitetin Bujqësor të Tiranës u pritën sot një grup delegacioni nga Sllovenia. Dekani i fakultetit të Pyjeve prezantoi para delegationit të ardhur nga Sllovenia programet e studimit tek Pyjet ne sisitemin Bachelor edhe Master Shkencor.

6 Qershor @ 8:00 am - 5:00 pm

Së shpejti do të filloj implementimi i projektit ” Zhvillimi i qëndrueshëm i sektorit të drurit në Shqipëri”, financuar nga qeveria Sllovene.
Fakulteti i Shkencave Pyjore, një nga partneret kyesor të projektit.
Projekti ka filluar ne shtator te 2022 edhe do të zgjasi dy vite.

Prezantimi u bë nga Menaxherja e Claster të Industrisë së drurit Znj. Julinda Kllapi.

📌Synimi kryesor është rritja e sektorit të Industrisë së drurit, përmes trajnimeve të vazhdueshme të punonjësve që operojnë në sektorin e Drurit.
📌 Si pasojë e rëndësisë së zhvillimit të sektorit pyjor, si një nga sektorët me rëndësi në ekonominë e vendit, u pa e nevojshme dhe përfshirja e Agjencisë Kombëtare së Pyjeve si një nga partneret kryesor.
📌Arsyeja e këtij projekti eshte rritja e mundesive për eksport të kompanive të cilat janë pjesë e pastër e Industrise se Drurit.
📌Gjithashtu rëndesi ju kushtua rritjes së kapaciteteve të TVET (Technical and Vocational Education and Training).